luni, 7 iulie 2014

Casco ieftin

Ce este polita CASCO partiala si cum functioneaza ?

A aparut polita care ii despagubeste pe soferii loviti de o masina fara RCA, sau cu una ieftina care intarzie decontarea lucrarilor.

Este vorba despre o asigurare CASCO partiala, care costa cat una obligatorie si asigura reparatia imediata, pentru ca titularul sa nu stea cu autoturismul blocat prin service.



Piata de care se ocupa Autoritatea de Supraveghere Financiara. Institutia poate si trebuie sa suspende ori sa amendeze companiile care nu isi onoreaza obligatiile pentru care soferii platesc politele. Singura masura de acest fel, de la infiintare pana acum, a fost luata anul trecut, cand ASF a suspendat pentru o perioada de 3 saptamani dreptul unei companii de a emite polite RCA.
Urmare a acestor probleme din sistemul RCA, a aparut pe piata o noua asigurare CASCO, la pret de polita obligatorie. Functioneaza atunci cand sunteti loviti de un sofer fara asigurare sau cu polita ieftina, dar si cand sunteti vinovati de producerea accidentului. Despagubirea maxima este de 10.000 de lei.

Polita CASCO este o asigurare facultativa care va protejeaza propriul vehicul impotriva furtului sau al altor eventuale daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca sunteti responsabil sau nu de producerea acestora.
Polita CASCO difera de asigurarea RCA care este o asigurare obligatorie, acoperind numai pagubele produse tertilor, din vina dumneavoastra, ca urmare a unui accident rutier.
Polita CASCO se incheie dupa efectuarea unei inspectii de risc a vehiculului de catre un reprezentant al companiei de asigurari sau al unui broker de asigurare, in urma careia se incheie un raport de inspectie semnat de ambele parti.


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este o agenție a Guvernului României, înființată în aprilie 2013.
ASF a fost formată prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și a Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM)