marți, 25 noiembrie 2014

Ultimul exemplar Skoda 996 Supersport - poze si detalii

Singurul exemplar Skoda 996 Supersport a fost reconditionat complet de specialistii brand-ului ceh.
Acesta va fi expus in cadrul muzeului din Mlada Boleslav si face parte dintr-o editie speciala produsa in doar 3 unitati in anii ’50.


Skoda 996 Supersport a fost un model dedicat sporturilor cu motor, iar o perioada destul de lunga, exemplarul reconditionat, s-a aflat in posesia pilotului slovac Ivan Micik. In anul 2007, Skoda a achizitionat acest ultim exemplar, iar in scurt timp a inceput si procesul de reconditionare.


Skoda 996 Supersport dispune de o caroserie de aluminiu, iar sub capota a avut diverse propulsoare. Amintim aici motorul de 1,1 litri cu doua carburatoare capabil sa produca 90 CP sau unul supraalimentat cu ajutorul compresoarelor mecanice. Acesta din urma putea oferi 180 CP. Experimentele Skoda nu s-au oprit aici. Inginerii au montat chiar si un agregat de 1,5 litri care venea cu fie cu patru carburatoare, fie cu doua compresoare.

Škoda este un producător ceh de automobile, ca vechime unul din primii 4 din lume. Din 1991 aparține concernului Volkswagen Group.
Škoda este a doua companie ca mărime după venituri din Cehia, generând venituri echivalente cu 5% din Produsul Intern Brut al țării.
Compania s-a înființat la 27 iunie 1925, când concernul Škoda a cumpărat producătorul de automobile Laurin & Klement în Mladá BoleslavVáclav Laurin a rămas atunci director tehnic. După 1945 a urmat retragerea de la Škoda Pilsen, numele firmei rămânând neschimbat. De la 16 aprilie 1991 Škoda aparține concernului Volkswagen.

miercuri, 19 noiembrie 2014

Renault a inceput productia lui Symbol in cadrul fabricii din Algeria

Carlos Ghosn, directorul executiv Renault, si Abdelmalek Sellal, prim-ministrul Algeriei, au inaugurat uzina din Oran.


Aceasta are o capacitate de asamblare de 25.000 de vehicule anual si, pentru inceput, aici va fi fabricat modelul Symbol. Pe viitor, capacitatea de productie a facilitatii din Algeria va putea fi majorata la 75.000 de unitati anual.
Uzina din Oran are aproximativ 350 de angajati, toti scoliti la diverse facilitati Renault-Nissan, inclusiv uzina Dacia de la Mioveni. Decizia investitiei din Algeria a venit in urma pozitionarii excelente a producatorului Renault pe piata locala, in prezent, francezii ocupand prima pozitie cu o cota de piata de 25 de procente la final de septembrie.
Renault S.A. este un producător francez de autovehicule. Compania este cunoscută pentru designul revoluționar, pentru numeroasele progrese tehnologice (inclusiv cele ce privesc siguranța pasagerilor și a pietonilor) și pentru motoarele folosite în competițiile sportive. În urma alianței cu grupul japonez Nissan, a devenit unul dintre cei mai mari constructori auto din lume.

joi, 13 noiembrie 2014

Skoda Fabia R5 isi face de cap intr-o parcare subterana



Skoda a publicat un nou spot dedicat modelului de competitie Fabia R5. Acesta isi face de cap intr-o parcare subterana.

Škoda Fabia este un autoturism din clasa supermini produs de constructorul ceh de automobile Škoda Auto. Modelul a fost lansat în 1999 urmând să înlocuiască modelul Felicia, model retras la începutul anului 2001. Prima generație (1999-2007) a fost disponibilă în mai multe variante de caroserii: hatchbackestate (Fabia Combi) și berlină (numită Fabia Sedan). În prezent, Fabia este disponibilă în două variante de caroserie: hatchbackestate (Fabia Combi). A doua generație de Fabia (Fabia II) împrumută platforma A04 de la Volkswagen Polo Mk IV.

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Noua motorizare destinata crossover-ului nipon - Nissan Qashqai DIG-T 163 1,6 litri

Nissan a pregatit un motor surpriza pentru fanii crossover-ului Qashqai.

Este vorba despre un motor turbo de 1,6 litri benzina capabil sa produca 163 CP la 5,600 rpm si un cuplu de 240 Nm intre 2,000 si 4,000 rpm. In aceste conditii, unitatea DIG-T 163 se lauda cu un consum de carburant de 5,8 litri la suta de kilometrii si cu emisii de CO2 de 134 de grame per kilometru.


http://www.rca-verifica.ro/


Noul motor de 1,6 litri va fi oferit in configuratia cu tractiune fata si alaturi de transmisia manuala cu sase rapoarte. Acestea fiind zise, acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 9,1 secunde, iar viteza maxima se opreste in dreptul valorii de 200 km/h.

Nissan este o companie japoneză producătoare de automobile, înființată în anul 1933. În anul 1999, companiile Renault și Nissan au format o alianță, compania rezultată având numele de Renault-Nissan.

Galerie foto cu fetele de la SEMA Show 2014

Anul acesta, SEMA Show America 2014 a adus o serie de premiere interesante.

Asa cum probabil deja stiti, evenimentul desfasurat peste Ocean aduna la start masini de serie modificate, dar si concepte ale marilor producatori care se bazeaza pe vanzarile din SUA. Ca in orice an, masinile modificate sunt insotite si de fete foarte dragute. Va invitam sa vedeti o galerie foto cu domnisoarele care au animat evenimentul din anul 2014.

SEMA 2014 a atras peste 60.000 de cumparatori interni și internaționali. Show-ul este segmentat în 12 secțiuni și o sectiune de noi produse,s-au prezentat aproape 2.000 piese de schimb, scule și componente noi. În plus,Salonul oferă participanților seminarii educationale, demonstrații de produse, evenimente speciale, oportunități de networking etc...

http://www.onerca.ro/asigurare-rca.html

http://www.onerca.ro/asigurare-locuinta.html

http://www.onerca.ro/asigurare-calatorie.html

http://www.onerca.ro/asigurare-casco.html
 

vineri, 7 noiembrie 2014

Acciza de 7 eurocenti a avut un efect negativ asupra bugetului

La 1 aprilie 2014, a intrat in vigoare acciza de 7 euro centi la carburanti. Desi aceasta noua acciza a fost conceputa pentru a mai rotunji veniturile la buget, efectul a fost unul invers.



Romanii au renuntat sa mai mearga atat de mult cu masinile, iar transportatorii au ales sa alimenteze din afara granitelor tarii. Astfel, dupa primele trei luni de acciza, Agentia Nationala de Aministrare Fiscala anunta ca incasarile din al doilea trimestru al lui 2014 au fost mai mici cu peste 387 de milioane de lei comparativ cu prima parte a anului 2014.
Daca de la 1 ianuarie si pana la 31 martie 2014, valorea carburantilor comercializati a fost de 2,557 miliarde de lei, in trimestrul doi, aceasta a scazut pana la 2,170 de miliarde.
Mai mult decat atat, datele Institului de Statistica arata ca, dupa 1 aprilie 2014, comertul cu amanuntul al carburantilor vanduti in benzinarii a avut o scadere de 6,5 procente fata de luna martie 2014.
Acciza este o impozit indirect asupra consumului unor produse. In Romania, potrivit Codului fiscal, produsele supuse accizelor se impart in - produse supuse accizelor armonizate: a) alcool si bauturi alcoolice; b) tutun prelucrat; c) produse energetice si electricitate. - alte produse supuse accizelor: a) cafea verde; b) cafea prajita, inclusiv cafea cu inlocuitori; c) cafea solubila, inclusiv amestecuri cu cafea solubila.

joi, 6 noiembrie 2014

Volvo V60 Cross Country va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles 2014

Volvo publică prima imagine şi informaţii oficiale cu versiunea Cross Country oferită modelului V60 înaintea debutului oficial de la Los Angeles.


Practic, versiunea Cross Country se diferenţiază de un V60 normal printr-o gardă la sol mărită cu 65 mm faţă de versiunea standard. În materie de aspect, V60 Cross Country primeşte un set de ornamente de caroserie care vizează barele de protecţie, pragurile laterale şi bosajele aripilor.
Pe lângă acestea, clienţii pot alege un set de anvelope de 18 sau de 19 inci (oferite opţional) şi anvelope cu un profil înălţat, pentru un confort sporit al ocupanţilor pe suprafeţe accidentate.

Volvo V60 Cross Country primeşte un sistem de tracţiune faţă ca dotare standard, însă pentru versiunile echipate cu motoare mai potente Volvo va oferi şi un sistem de tracţiune integrală.

Primele modele Volvo V60 Cross Country for pleca spre pieţele din SUA şi Canada şi vor fi echipate cu motorul pe benzină în cinci cilindri cu 250 CP.
Volvo Cars sau Volvo Personvagnar AB, este o companie producatoare de mașini din Suedia fondată pe 14 Aprilie 1927 când prima mașină, poreclită "Jakob", a părăsit porțile fabricii din Gothenburg, Suedia.
Numele Volvo a fost considerat un bun trademark pentru o companie de rulmenți și pentru o companie de automobile.